Nederlands English
Home Changes Counseling Center Algemene voorwaarden Changes Counseling Center Sitemap Changes Counseling Center
Home Wat doen we Doelgroep Intake Tarieven
 
Counselling-therapie

Individuele counseling-therapie
Eén op één gesprekken waarin we werken aan gestelde doelen die we in plan van aanpak opstellen. Zie werkwijze.

Groepscounseling-therapie
Cliënten die individuele counseling sessies volgen, kunnen  ook groepscounseling volgen. Hierin maken we elkaar bewust van onze afweermechanismen onder begeleiding van één of twee faciliterende counselors.

 

Familie counseling-therapie
Ouders, partners en kinderen die lijden onder de verslaving van een ander adviseer ik counselling. Individuele counselling maar ook gezamenlijk, met de betrokken verslaafde.Om werkelijk uit de ziekte te komen moet het hele systeem (gezin) waarin de ziekte zich bevindt worden hersteld.

Verslaving is een familieziekte die het hele gezin aangaat. De verslaafde zelf lijdt onder de negatieve consequenties van de verslaving en de familie lijdt onder de stress die dit veroorzaakt. Vaak geeft de familie de verslaafde de gelegenheid om door te gebruiken/drinken doordat zij de problemen voor de (des)betreffende persoon gaan oplossen zodat de verslaafde geen negatieve consequenties ervaart.

Dit zogenaamde "enabelen" houdt de verslaving in stand en geeft de verslaafde geen gelegenheid, de consequenties van zijn gedrag te ervaren, wat nodig is om te beseffen wat er aan de hand is, te willen stoppen en aan het herstelproces te beginnen. Dit betekent niet dat je je kind in de steek moet laten, maar dat je moet leren om los te laten met liefde. Dit is een proces waarbij je steun kunt gebruiken.

Tijdens de familie counsellings gesprekken besteden we aandacht aan :

Educatie
We besteden aandacht aan de definitie van verslaving, aan de mythe van wilskracht en kijken naar de veelal niet werkzame manieren waarop de familie probeert de verslaafde te helpen.

Introductie 12 stappen groepen
Het bezoeken van twaalf stappen programma's zijn  een van de mogelijkheden die we bieden bij het herstellen van verslaving.

Het leren omgaan met
Het leren omgaan met de verslaafde. Het helpen van de familie met het begrijpen van interacties en dynamiek van verslaving. Tijdens de sessies werken we aan het stellen van gezonde grenzen, zodat we voorkomen dat we de verslaafde de gelegenheid geven om door te gaan met zijn verslaving.

Familie interventie
Voor familieleden en relaties van een persoon die zijn/haar verslavingsprobleem ontkent biedt CCC familie interventie. Het doel van deze interventie is de persoon in kwestie te overtuigen van de noodzaak tot het accepteren van hulp.

Voor jongeren zijn er speciale klinieken met speciale programma. Ditzelfde geldt voor cliënten met een eetstoornis

 
 
        

Telefonisch contact:
Tel:   +31 020 77 802 75
Mob: +31 06 832 02 115

Contact per email:
Klik hier voor het contactformulier

Contact

 

 
 
 
 
SitemapAlgemene voorwaardenDisclaimerLinksContact
Designed by Studio Deezign © 2011 Counselling Center Changes
counseling | residential treatment | addiction | cosmetic surgery | relationship addiction | sex addiction | codependency | drug addiction | eating disorders | alcohol addiction