Meivakantie 2019 op IBIZA

Transformatieweek op Ibiza

Werk in alle rust en verbondenheid aan je herstel en de relatie met jezelf tijdens onze retraite op Ibiza. We leggen deze week de focus op Mindfulness en Transformational Breath® als weg naar een gezonde relatie met jezelf en daarmee met anderen.

Tijdens deze week mag je alles helemaal loslaten en van daaruit diepgaand met jezelf aan de slag. Juist in de overgave ontstaat er vaak de mogelijkheid tot transformatie! Hiernaast kun je natuurlijk onbezorgd genieten van alle luxe en heerlijkheid in dit paradijsje op aarde.

Lotus House ligt in de beboste heuvels op slechts 25 autominuten van het vliegveld. Met uitzicht op het westen is het bij de infinity pool heerlijk genieten van de zonsondergang. Onze sessies houden we in de sfeervolle binnenruimte en in de overdekte buitenruimte met prachtig uitzicht over de omgeving, al naar gelang de behoeften. 

Een week helemaal onthechten van de hectiek van alledag, in een paradijselijke omgeving, met beboste heuvels om je heen, een infinity pool aan je voeten en de zeelucht in je longen kom je helemaal in verbinding met jezelf en je innerlijke kind.

Dagindeling

07:30-08:30: Ontbijt

09:00-12:00: Lichaamswerk en Mindfulness

12:00-16:00: Vrij genieten van het eiland

16:00-19:00: Groepswerk, innerlijk kindwerk, EMDR en een Transformational Breath® ademsessie

19:00: Diner

Mindfulness

We hebben allemaal diep ingesleten gewoontes en denkpatronen en sommige daarvan staan onze gezondheid en geluk in de weg. Mindfulness leert je om bewust stil te staan bij je ervaringen en je bewust te worden van de keuzes die je elk moment hebt. Dit kun je inzetten op je pad van herstel, met name in risico-situaties en tijdens cravings (‘trek’ of ‘zucht’).

Terugvalpreventie

Mindfulness-based Relapse Prevention (MBRP) is een 8-weekse training die je leert bewust aandacht te schenken aan de patronen in je denken en doen die reactiviteit en ongewenst gedrag in stand houden. Tijdens de transformatieweek werken we met de 8 weekthema’s van deze training. 

Je krijgt zicht op ‘automatische’ denkpatronen en reacties. En je leert op een andere manier om te gaan met de triggers en automatische reacties die je leven nog beheersen en daarmee blijvend herstel in de weg staan.

Met MBRP kun je jezelf te bevrijden van oude, diep ingesleten patronen en destructieve gewoontes. Je herwint de vrijheid om te reageren op een manier die bijdraagt aan jouw herstel en transformatie en werkt zo aan je gezondheid en geluk.

Thema’s

  • Herkennen van automatische patronen
  • ‘Doen’ versus ‘zijn’ en het belang van pauzeren
  • Omgaan met grenzen
  • Erbij blijven, ook bij een stress reactie
  • Omgaan met obstakels
  • Omgaan met emoties en gedachten
  • Communicatie
  • Zelfzorg

Na afloop van de transformatieweek krijg je de meditaties toegestuurd en ontvang je een naslagwerk met alle oefeningen. Zo bouw je thuis je mindfulnessbeoefening verder uit.

Transformational Breath®

Zoals we ademen zo leven we! En dat betekent dat je je leven kunt veranderen door je ademhaling te veranderen. Transformational Breath® is een effectieve tool om dit te doen. Tijdens de retreat heb je elke dag een ademsessie. Acht dagen achter elkaar werk je hiermee aan het opschonen van zowel je fysieke, als mentaal-emotionele als spirituele systeem. 

Naar een volledige ademhaling

De Transformational Breath® methode gaat ervan uit dat de manier waarop je ademhaalt het resultaat is van je onbewuste emoties, angsten, verlangens en belemmeringen. Maar liefst negentig procent van de mensen gebruikt maar een klein gedeelte van hun ademcapaciteit: dertig procent. Dit kan vermoeidheid, ziekte en stress veroorzaken.

Met Transformational Breath® vervang je het beperkte ademhalingspatroon bewust door een volledige ademhaling. Zo’n ademhaling zorgt voor meer zuurstof op celniveau en daarmee voor fysieke en emotionele vitalisering. Uiteindelijke leiden deze tot een hoger niveau van bewustzijn. Je opent je ademhaling, je bevrijdt jezelf van belemmeringen en maakt contact met je ware zelf.

Bevrijding op fysiek, mentaal-emotioneel en spiritueel niveau

De methode werkt op drie niveaus: lichamelijk, mentaal-emotioneel en spiritueel. Op het eerste niveau doorbreek je de beperkte ademhalingspatronen en leer je om effectiever en gemakkelijker te ademen. Je krijgt daardoor meer energie en je versterkt het zelfhelend vermogen van je lichaam.

Op het tweede niveau schoon je je onderbewuste op voor zover het de vrije ademhaling in de weg zit. Het gaat daarbij om oude, niet uitgedrukte emoties, negatieve overtuigingen en oude herinneringen. Door het opschonen van het onderbewuste heel je de oorzaken van disfunctioneren.

Op het derde niveau kom je in aanraking met je ware kern. Sommige mensen hebben mystieke ervaringen of visioenen. Zij worden zich bewust van andere dimensies en werkelijkheden en ontvangen begeleiding en inzichten voor hun verdere leven.

Praktische informatie

Wanneer
Van zaterdag 20 april 18.00 uur tot zaterdag 27 april na het ontbijt. We ontvangen op zaterdag om ± 19:00 uur met een maaltijd, kennismaking en uitleg over het programma. Het programma begint op zondag en duurt tot zaterdagochtend. Na het ontbijt nemen we die dag afscheid.

Accommodatie

Lotus House, Ibiza. Alle kamers hebben een eigen balkon en en-suite badkamer. 

Trainers
Ademwerk: Claudia Krumme, Paola Wagenaar

Mindfulness: Paola Wagenaar, Claudia Krumme

Innerlijk kind werk: Claudia Krumme en Fiona van Rees

Kosten

Tot 1 maart gelden onderstaande tarieven, met vroegboekkorting voor volwassenen:

Volwassene: € 1.245 (normaal  1.395)
Kinderen vanaf 4 jaar: € 599
Kinderen tot 4 jaar in overleg

Prijzen op basis van verblijf in een tweepersoonskamer, exclusief vlucht, inclusief btw en transfer van en naar de accommodatie.

Kinderen
Kinderen zijn welkom, maar het is geen ouder-kind week. Dat betekent dat er geen speciaal kinderprogramma is. Wel hebben de kinderen alle tijd en ruimte om zelfstandig te spelen en te zwemmen, terwijl jij aan het werk bent met jezelf.

Maaltijden
Geniet twee keer per dag van een heerlijk vegetarisch menu aangevuld met gezonde tussendoortjes, aguas fresca’s en thee. Alle ingrediënten komen uit de eigen tuin of van lokale kleinschalige boeren op het eiland. Heb je dieetwensen? Geef die aan ons door bij je aanmelding, dan houden we er rekening mee.

Informatie
Claudia Krumme: 06 – 83202115

Kom ook met ons mee

Je bent van harte welkom! Schrijf je in met het formulier hieronder en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Ervaringen van deelnemers aan de Tenerife retraite

Video afspelen
Video afspelen
Video afspelen
Video afspelen
Video afspelen
Video afspelen

Trainers:
Ademwerk: Claudia Krumme,
Mindfulness: Paola Wagenaar
Innerlijk kind werk: Claudia Krumme

Informatie:
Claudia Krumme: 06 – 83202115

 Prijzen:
(Zonder vroegboekkorting)
Volwassenen: € 1.395
Kinderen € 599