Zit je vast in een relatie die pijn doet en weet je niet hoe je er van los kunt komen?

Mogelijk is hier sprake van trauma-binding!

In alle jaren dat ik dit dankbare werk mag doen zie ik hoeveel vrouwen en mannen in de liefde tegen deze ongezonde gebondenheid aanlopen en hoe zonde het is om te lijden in plaats van te genieten van de liefde.

Het thema afhankelijkheid in relaties is ontzettend pijnlijk om in vast zitten en er is nog veel te weinig over bekend. Dat betekent dat heel veel vrouwen en mannen hier aan lijden zonder dat ze weten waar ze precies in vastzitten. Dit patroon wil ik heel graag doorbreken.

15 fasen van herstel van relatieverslaving en codependentie

Herken je dit? Dan is deze Masterclass een mooie volgende stap voor jou!

 

Trauma-binding ontstaat wanneer één of beide partners kampen met onverwerkt trauma. En dan vooral wanneer het gaat om onverwerkt hechtingstrauma, in het Engels ‘attachment trauma’ genoemd. Als er sprake is van een of meerdere kenmerken is de kans groot dat er sprake is van traumabinding.

 

Het goede nieuws is, is dat je manier van hechten aangeleerd gedrag is en alles wat je aangeleerd hebt, kun je weer afleren.

Claudia Krumme“Waarom ik je kan helpen…”

In 1999 ging bij mij het roer rigoureus om. Ik stopte met alcohol en party drugs, maar kwam als snel terecht in dwangmatig overeten. Ik kwam erachter dat wanneer ik met het ene middel of gedrag stopte, de behoefte aan een ander middel of gedrag naar de oppervlakte kwam. Wanneer ik regelmatig sex had verdween het dwangmatig eten weer als sneeuw voor de zon. Uiteindelijk gebruikte ik geen middelen meer, at geen suiker meer en stopte met relaties die meer pijn en verdriet gaven. Zodoende kwam ik steeds dichterbij de kern, de bron, de onderliggende pijn van al mijn onvervulde behoeften uit mijn leven, die de aandrijver waren van al mijn verslavingen. Ik kwam in een 12 stappenprogramma terecht, volgde 100.000 verschillende therapieën, meditatie cursussen, opleidingen tot professioneel verslavingscounselor, ademtherapie, innerlijk kind werk, tantra en nog heel veel meer. Uiteindelijk vond ik mijn weg en ontwikkelde ik verschillende trajecten gebaseerd op de 15 fasen. Een fasenplan dat je door alle stappen van heling en herstel heen helpt. Zodat je precies weet waar je staat, waar je heen wilt en vooral ook hoe je daar moet komen. Ik hoor vaak dat iemand geholpen wil worden maar niet weet waar te beginnen. Ze proberen in hun eentje het wiel uit te vinden. Hoe slim en sterk je ook bent: je bent een mens en we hebben allemaal blinde vlekken en dus hulp nodig.

Herkenbaar?

Zelf heb ik het heel lang in mijn eentje geprobeerd om los te komen van relaties die niet vervullend waren maar ik ben erachter gekomen dat verslaving over isolatie gaat en het alleen willen doen. Herstel en heling gaan over verbinding en het samen doen. Wat een bevrijding!

“Hulp vragen is een kracht en geen zwakte”

Tijdens deze nieuwe online workshop bespreek ik uitgebreid alle 10 tekenen van trauma-binding, zodat je kunt onderzoeken welke tekenen voor jou een rol spelen in je leven maar belangrijker nog hoe je ervan kunt loskomen. Het is geen standaard praatje, maar een waardevolle workshop die jou dichter bij jouw oplossing zal brengen.

Ik weet waar ik het over heb. Ik heb elke stap, elke fase tot in het diepst van mijn cellen doorleefd.

Nu jij nog! Ik kan je de handvatten aanreiken. Maar jij moet het uiteindelijk gaan doen!

Dus wees daar vast op voorbereid. Ik heb geen quick fix voor je. Je zult er wel iets voor moeten doen. Houd daar rekening mee als je je inschrijft. Ben je bereidwillig, gemotiveerd en heb je een bepaalde mate van zelfreflectie? Dan is deze middag echt iets voor jou.

Wat je kunt verwachten tijdens de Masterclass

Deze Masterclass zal je zoveel inzichten geven dat je mogelijk nooit meer op dezelfde manier zult kijken. Hiermee bedoel ik eigenlijk dat je na deze workshop jezelf niet meer kan wijsmaken wat nu misschien nog wel lukt. Je ontkenning zal dus worden doorbroken. Ik zal mijn ervaring naar aanleiding van de 10 tekenen van trauma-binding met je delen zodat jezelf kunt onderzoeken waar in het proces jij je bevindt. Na mijn verhaal kun je alle vragen die je hebt stellen zodat je weet wat je volgende stap zou moeten zijn. Kortom een waardevolle middag die je niet wil missen als relaties die pijn doen jouw probleem zijn.

3 excuses om niet te kijken...

1) Wanneer je afscheid wilt nemen van een ongezonde relaties en alleen de schuld bij anderen neer wilt leggen, is deze masterclass niets voor jou.

2) Online werkt niet voor mij. Honderden deelnemers volgen mijn online jaarprogramma’s en zijn heel dankbaar voor de mogelijkheid om online te kunnen werken. Dus waarom zou het voor jou niet werken?

3) Als je het alleen wilt hebben over wat je allemaal is aangedaan door je partner(s) en daar geen verantwoording voor wil nemen dan ben ik hoogstwaarschijnlijk niet de juiste persoon voor je. Ik zal niet aarzelen je liefdevol te confronteren als dat nodig is.

Let op: De masterclass is een livestream van de eerder gegeven workshop traumabinding en geeft je precies de informatie die je nodig hebt om deze hardnekkige gebondenheid te doorbreken. Maar het daadwerkelijke proces werk zal na het kijken pas beginnen. Wil je daarbij ondersteuning vraag dan een gratis sparringsessie aan zodat we samen kunnen onderzoeken welke vervolgstappen het beste bij jou passen.

Ik krijg regelmatig de vraag: “Waarom heb ik niet eerder gehoord over de begrippen relatieverslaving en codependentie? Dat had me 20 jaar gescheeld!”
Ik weet het niet. In Nederland praten we graag in termen van diagnoses en stoornissen. Terwijl in Amerika en in de UK deze begrippen heel gebruikelijk zijn. Dus wil je graag een diagnose gesteld krijgen of met een psycholoog praten die je een regulier traject aanbiedt, kom dan niet naar deze workshop. Dat ga je in deze workshop namelijk niet krijgen. Wel is het uiteraard mogelijk om beide trajecten te combineren.

                     Praktische details:

Wanneer is deze Masterclass jou op het lijf geschreven
En nu jij nog...

Je kunt kiezen. Je kunt nog meer zelfhulpboeken lezen bijvoorbeeld het boek van leed naar liefde. Je kunt het nóg een keer op eigen kracht proberen. Je kunt niets doen en hopen dat het vanzelf overgaat. Of je bekijkt deze workshop en gaat met mij aan de slag. Gestructureerd, helder en liefdevol confronterend.

Kosten €24,95 inclusief werkboek en digitaal naslagwerk door middel van een pdf.

X