Van afhankelijkheid naar een onafhankelijk blij en vrij leven

Mij lukte het. Jij kan het ook.

Claudia Krumme

Mijn naam is Claudia Krumme. Ik ben bijna 50 jaar, geboren en getogen in Amsterdam. Al vanaf jonge leeftijd ben ik geïnteresseerd in de drijfveren van de mens. Waarom doen we wat we doen? En waarom doen we soms niet wat we eigenlijk diep van binnen zouden willen doen? Tegelijkertijd werd ik aangetrokken tot spanning en heel veel avontuur. Hierdoor heb ik op jonge leeftijd niet gekozen voor de theoretische leerweg maar voor het ervaringsleren.

Tijdens dit ervaringsleren werd ik al vroeg geconfronteerd met dwangmatigheden en obsessies. Zo rond de pubertijd, tijdens mijn balletopleiding ontwikkelde ik een obsessie met eten en een slank lichaam. Op latere leeftijd mondde deze dwangmatigheid uit in een eetstoornis (Boulimia). Ik experimenteerde met drugs, alcohol, seks en destructieve liefde. Ik leefde en werkte in een omgeving waar deze levensstijl de norm was.

Relatieverslaving en codependentie
Tijdens mijn ontwikkeling als jong volwassen vrouw ontdekte ik al snel dat liefde een obsessie kon zijn die meer pijn dan geluk bracht. Ik werd al vroeg verliefd op de in de volks mond geheten “foute” man. Dit vind ik overigens geen fijne benaming en spreek liever over de  emotioneel  niet beschikbare man. Deze levensstijl maakte een progressieve ontwikkeling door. Ik raakte meerdere keren op alle bovengenoemde gebieden mijn emotionele bodem en greep deze situaties aan voor meer verdieping in mijn persoonlijke groei proces. Ieder verdriet oftewel emotionele bodem werd een broedplaats voor meer bewustzijn. Steeds weer een stapje dichter bij mezelf. Een stapje  verder op mijn pad van geestelijke, emotionele en spirituele ontwikkeling. Na een jaar geen alcohol of drugs te hebben gebruikt keerde de obsessie met voedsel terug. Ik ondervond aan den lijve dat verslaving dus weinig te maken heeft met het middel zelf maar dat verslaving te maken heeft met (iets) binnen in de persoon zelf. (leegte, pijn, eenzaamheid, genetisch aspect of een combinatie van allen). Mijn verslaving, het gewonde kind in mij ging op zoek naar andere middelen en gedragingen om mijn gevoelens niet te hoeven voelen. Ik leerde steeds meer over mijzelf in relatie tot de ander. Dat wil zeggen: ik ontdekte symptomen van co-dependentie, co-verslaving en relatieverslaving.

Oude wonden helen
Omdat ik inmiddels nuchter leefde en niet langer dwangmatig met eten omging werd ik mij steeds bewuster van de onderliggende pijnlichamen die ik door mijn verslavingsgedrag jarenlang onbewust verdrongen had. Relaties met familie en vrienden en mijn toenmalige partner hebben mij via de zogenaamde triggers in contact gebracht met mijn onderliggende kind pijn. Hierdoor heb ik deze gevoelens alsnog kunnen doorvoelen en los kunnen laten. Het daadwerkelijk identificeren van mijn gevoelens, het voelen en aangeven van mijn grenzen, het voelen en vervullen van mijn persoonlijke wensen en behoeften, het genereren van zelfliefde en het loslaten van controle zijn thema’s waar ik door middel van verschillende oosterse en westerse therapieën grote stappen in heb gezet.

Ondertussen bleef mijn interesse in het gedrag van de mens sterk aanwezig. Een logisch gevolg was om toch nog een stuk theoretische leerweg af te leggen. Ik volgde in binnen en buitenland verschillende opleidingen op het gebied van counselling, coaching, innerlijk kindwerk, ademtherapie, verslaving en herstel. Na een aantal jaren gewerkt te hebben met mishandelde vrouwen, daklozen en mensen met psychische of psychiatrische problemen ben ik met veel plezier en toewijding gaan werken in de particulieren verslavingszorg gericht op alcohol en drugsverslaving. Ik kwam erachter dat 9 van de 10 cliënten met een alcohol of drugsverslaving ook last hebben van eetstoornissen, relatieverslaving, seksverslaving, liefdesverslaving en onderliggende codependentie problematiek. Dit was voor mij de aanleiding me te specialiseren in relatieverslaving en codependentie en Counselling Center Changes op te richten zodat ik mijn missie kon gaan leven.

Missie:
Mijn missie is om zowel vanuit mijn ervaringsdeskundigheid als vanuit mijn vak als counselor zoveel mogelijk vrouwen maar ook mannen de weg te wijzen naar vrijheid van ongezonde relaties en de daarbij behorende onderliggende problematiek te helen zodat iedereen die dat wil en liefdevolle relatie met zichzelf kan ontwikkelen en daardoor gezonde, vreugdevolle relaties kan aantrekken.

Visie
Mijn visie op relatieverslaving en codependentie is anders dan die van de meeste hulpverleners. Dit heeft te maken met het feit dat ik iedereen als een individu zie, waarvoor geen pasklare oplossing of protocol klaar mag liggen dat voor iedereen hetzelfde is. Relatieverslaving en codpendentie worden aangestuurd door het onderbewuste en dienen op deze laag in het hier en nu geheeld te worden.

Bij veel verslavingsklinieken in Nederland word je alleen toegelaten voor behandeling wanneer je uit je verslavende relatie bent gestapt. Ik vind dit een kwalijke zaak omdat er dan een beroep gedaan wordt puur en alleen op je wilskracht. Als je in staat zou zijn geweest om de relatie op eigen kracht te verbreken dat had je geen hulp gezocht.

Als je me echt zou kennen, zou je weten dat...

…ik een reislustige vrouw ben met veel levenservaring die ontzettend gek is op haar 11 jarige dochter die haar richting geeft in haar leven. Dat ik absoluut geen geiten wollen sokken type ben maar wel van gluten vrij eten hou 🙂 Dat ik zorg dat ik spiritueel fit ben maar ook met beide benen in de echte wereld sta. Dogma en kortzichtigheid zijn niet aan mij besteed.

Denk je dat ik de persoon ben die jou kan helpen om ongezonde relaties los te laten en de onderliggende problematiek op te lossen? Vul dan het contactformulier in of vraag een gratis sessie aan. Ik kom dan binnen 48 uur bij je terug. Ik kijk uit naar je reactie!

Durf jij die stap te zetten?

Opleidingen Claudia

Sociaal pedagogisch werk Sosa

Maatschappelijk werk en dienstverlening Hogeschool de Horst

Academie voor coaching en counselling met specialisatie verslaving

Addiction counselling at Castle craig Scotland

NLP practitioner Joost van der Leij

Hypnose Richard Bandler

EMDR practitioner BIVT

Transformational breath® by Judith Kravitz (facilitator, trainer, senior trainer)

Innerlijk kind en delenwerk bij Marian Verschuren

 

Bijscholingen Claudia

 Systemisch werk 

Transactionele analyze

Burn-out en stress

Tantra by The new tantra level 1 en 2

Humaniversity Egmond aan Zee Osho 

Vipassana

Mindfulness

EFT emotional freedom technique

Psycho sociale basiskennis

Medische basiskennis

Meldcode huiselijk geweld

 

 

 

Zelfhulpgroepen

Jarenlange deelname aan verschillende 12 stappengrroepen

Narcotics anonymous

Overeaters anonymous

Nowoordgroep

Codependents anonymous

Workaholics anoymous

X