020 77 802 75
06 83 202 115
Individuele trajecten


Verslaving

counseling-therapie individueel

Tijdens de eén op één gesprekken gaan we samen werken aan jouw persoonlijke doelen die we in een plan van aanpak samen hebben opgesteld. We doen dit door middel van counselling, coaching, innerlijk kind werk, delen werk en transformational breath® lichaamswerk. De eerste stap is altijd onthouding. Voor iedere verslaving geldt dat we starten met fysieke onthouding. Daaropvolgend emotionele onthouding en uiteindelijk spirituele onthouding. Meer over de verschillende vormen van onthouding vind je hier.

 

Familie-relatie counseling-therapie

Ouders, partners en kinderen die lijden onder de verslaving/eetstoornis van een ander adviseer ik counselling. Individuele counselling, groepscounselling maar ook relatie of familie sessies met de betrokken verslaafde. Om werkelijk van verslaving af te komen moet het hele systeem (gezin) waarin de ziekte zich bevindt worden hersteld.Verslaving is een familieziekte die het hele gezin aangaat. De verslaafde zelf lijdt onder de negatieve consequenties van de verslaving en de familie lijdt onder de stress die dit veroorzaakt.

Gelegenheid geven tot (enabeling)

Vaak geeft de familie de verslaafde de gelegenheid om door te gebruiken, te drinken, te eten of niet te eten doordat zij de problemen voor de (des)betreffende persoon gaan oplossen zodat de verslaafde geen negatieve consequenties ervaart. Meer info voor familieleden van verslaafden vind je hier. co-verslaving   Wil je meer weten over de werkwijze die tijdens de counselling gesprekken een leidraad vormen? Lees dan nog even door..