Individuele trajecten

Wanneer wij samen aan de slag gaan en ik jou mag ondersteunen bij herstel en heling van relatieverslaving en codependentie deel ik al mijn ervaring en kennis met jou die ik in mijn leven als mens, als vrouw, als moeder, als kind, als relatieverslaafde en als professioneel therapeut heb opgedaan.

Dit betekent niet dat ik voor jou ga bepalen hoe jij je leven moet gaan lijden. Het is ten aller tijden aan jou hoe jij jou eigen pad bewandelt en zelf je doelstellingen kiest. Geen betutteling of normen en waarden die ik aan jou opdring vanwege een bepaalde visie. Mijn stijl is empatisch en altijd zonder enig oordeel.

Ik werk samen met jou eerst aan je ongezonde destructieve gedrag, wat wil zeggen dat we jouw persoonlijke onthouding gaan definiëren, passend bij jouw problematiek. Een proces waarbij we samen aan de slag gaan met je onderliggende hechtingsproblematiek zodat je uiteindelijk zelf tot het besluit komt om een ongezonde relatie te verbreken of toch een relatie aan te gaan met die man of vrouw die in eerste instantie hartstikke saai leek. Doordat je je hechtingsstijl verandert kun je je gaan verbinden met iemand die echt goed voor je is.

Tijdens de eén op één gesprekken gaan we samen werken aan jouw persoonlijke doelen die we in een plan van aanpak samen hebben opgesteld. Ik doe dit door middel van counselling, innerlijk kind werk, delen werk (voice dialoque) en transformational breath® lichaamswerk. Daarnaast maak ik gebruik van methoden als Byron Katy, Helende reis, PRI,  familieopstellingen, NLP en meditatietechnieken als Vipassana en Mindfulness om het emotioneel bewustzijn te bevorderen en het contact met je innerlijke stem te herstellen. Emotioneel bewustzijn ontwikkelen betekent dat je onvoorwaardelijk  gaat leren voelen. Je gaat zakken van je hoofd naar je lichaam.

“The only way out is the way in”

Transformational breath® is een verbonden ademtechniek die een volledige pagina verdient op deze site. Deze verbonden ademtechniek kan een grote ondersteunende bijdrage leveren bij het herstellen van verslaving op alle niveaus. Fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel. Het is prachtig lichaamswerk wat je in contact brengt met je lijf, wat vaak moeilijk is voor mensen met verslavingsproblematiek. Transformational breath®

Oude wonden helen
Wanneer je enige tijd gestopt bent met het out-acten van jouw specifieke verslavende of codependent gedrag kunnen we gaan werken aan de dieperliggende oorzaken. Doordat je helder en bewust bent krijg je inzicht in je onderliggende pijn die je met jouw gedrag hebt willen verdoven. Je kunt door middel van triggers in het heden contact maken met opgeslagen pijnlichamen uit het verleden. Dan kun je de onderliggende pijn gaan doorvoelen, uiten, integreren en loslaten zodat je een steeds vrijer en blijer mens kunt zijn.

Tijdens de individuele sessies maak ik gebruik van verschillende technieken uit diverse therapeutische stromingen. Zowel reguliere als alternatieve methoden heb ik in mijn aanbod om te zorgen dat je de overlevingsstrategieen als relatieverslaving en codependentie niet meer nodig hebt in je leven maar dat je constructievere manieren aanleert om met het leven zoals komt om te leren gaan. Verschillende technieken uit de westerse therapie in combinatie met technieken uit de oosterse filosofieën zorgen voor een mooi geheel. Best of both worlds.

Wat komt er nog meer aan de orde?

Educatie
Wat is relatieverslaving, codependentie of co-verslaving nu daadwerkelijk, welke functie hebben ze en wat zijn de gevolgen als je ze ze geen halt toeroept. We kijken naar de mythe van wilskracht en naar de veelal niet werkzame manieren waarop de verslaafden, partners en familieleden de verslaafde proberen te helpen. Welke andere overlevingsstrategieen spelen een rol in je leven en hoe kun je zorgen dat de volwassene in jou zorg gaat dragen voor je kind gevoelens

Introductie zelfhulpgroepen

( Iedereen die bij CCC in traject gaat laat ik kennismaken met de verschillende zelfhulpgroepen. Je kunt dan onderzoeken welke meerwaarde deze groepen en de bijbehorende stappen in jouw leven kunnen betekenen. 12 stappengroepen zijn spirituele groeiprogramma’s die de kans aanzienlijk vergroten op langdurig herstel maar zijn geen verplicht onderdeel van het individuele traject.

Motivatie
Bij het herstellen van relatieverslaving en codependente is motivatie van wezenlijk belang. Het verlangen om te stoppen met een destructieve relatie of een destructief patroon is een begin maar intrinsieke motivatie is een vereiste voor succes. Motivatie van binnenuit in plaats van motivatie opgelegd door vrienden of familie.

Doordat er zowel voor als nadelen aan jouw verslaving zitten gaan we samen onderzoeken door middel van motiverende gespreksvoering welke voor en nadelen in jouw verslaving een rol spelen. De voordelen kunnen we mogelijk gaan vervangen voor constructiever gezonder gedrag en de nadelen zullen verdwijnen als gevolg van je onthouding.

Zelfcontrole technieken
Hoe ga je om met moeilijke momenten, negatieve gedachten of gevoelens van eenzaamheid, boosheid of verdriet? Hoe ga je om met sociale druk, risico volle situaties en trek zonder je onthouding te verliezen? Dit zijn vragen waar we uitgebreid mee aan de slag gaan.

Een automatisch gevolg van onthouding  is de toename van een goed gevoel over jezelf. Doordat je alle onderliggende destructieve patronen en pijnlichamen gaat loslaten kom je steeds dichter bij de onvoorwaardelijk liefde en vreugde die je bent.

Tijdens het individuele traject is er veel aandacht voor terugvalpreventie. Ik leer je hoe je een terugval kunt voorkomen maar ook hoe je kunt leren van een terugval. Helaas is terugval soms een onderdeel van het herstelproces. Desalniettemin zijn er veel gereedschappen die je kunt gebruiken om terugval te voorkomen. Wanneer je alle suggesties opvolgt die ik je aanbied kun je de kans op terugval verkleinen.

Verschil CCC en reguliere behandeling
Met reguliere zorg wordt over het algemeen de zorg bedoeld die wordt georganiseerd door de overheid en die wordt geaccepteerd door de wetenschap. Het is grof gezegd de zorg zoals die geleverd wordt door de verslavingszorg en via de basisverzekering vergoed wordt.

Deze zorg is van groot belang voor mensen die geen andere keuze mogelijkheid hebben. Maar gelukkig zijn er meer mogelijkheden dan alleen reguliere zorg. Complementaire en alternatieve zorg bieden vaak andere oplossingen die men in de reguliere zorg niet kan bieden vanwege vastgestelde methodieken en protocollen.

De werkwijze die ik aanbied is complementair en alternatief. Dit betekent dat ik andere mogelijkheden bied dan de reguliere zorg en out of the box durf te denken. Doordat ik zelf verschillende verslavingen en een eetstoornis doorleefd heb, zowel actief als in herstel heb ik de mogelijkheid om vanuit mijn ervaring hulp te kunnen bieden. Alle methoden zowel regulier als alternatief die een bijdrage hebben geleverd aan mijn proces wil ik jullie aanbieden en ben ik zelf in opgeleid.

Spreekt mijn denkwijze je aan neem dan contact op zodat we kunnen onderzoeken of ik je kan bieden wat jij nodig hebt! Een individueel traject neemt gemiddeld 6 tot 12 individuele sessies in beslag afhankelijk van de persoon, achtergrond en problematiek. De volgorde is een intakegesprek, een plan van aanpak bespreking en daaropvolgend een commitment aan een afgesproken traject.

Kosten voor een individueel traject varieert tussen de 1650- en 2500- euro. Dit is afhankelijk van jouw hulpvraag en behoeften. Individuele trajecten zijn (deels) te vergoeden door de aanvullende zorgverzekeraar.

Wacht niet langer en maak de stap om een afspraak voor een intakegesprek in te plannen. Je kunt dit doen door me een mailtje te sturen.

Liever eerst wat laagdrempeliger contact, klik dan op de knop en laat je contact gegevens achter.