10 video-tips:

hoe ga je om met iemand die lijdt aan verslaving?

Laten we er maar niet omheen draaien: een verslaafde in je directe omgeving zorgt voor spanning en onrust in je leven. Maakt niet uit of het een ouder, kind, partner of vriend(in) is. Het maakt zelfs niet uit wat voor verslaving het is. Elke verslaving legt hoe dan ook druk op jouw functioneren. Indien er kinderen in het spel zijn zullen zij ook bewust of onbewust lijden onder deze situatie.

Het is voor iedere naaste een pijnlijk proces waarmee je moet leren omgaan!

Daarom zet ik in deze videoserie 10 praktische tips voor je op een rijtje. Tips die rechtstreeks uit de dagelijkse praktijk komen en zó praktisch zijn, dat ze morgen al het verschil kunnen maken.

Dit is in grote lijnen wat je mag verwachten....

En nog veel meer handige, nuttige tips waar je meteen wat aan hebt. In totaal 10 video’s die je helpen begrijpen wat er speelt en wat je er aan kunt doen.

Claudia Krumme

Mijn ervaring als naaste van….

De vader van mijn dochter is jarenlang actief verslaafd geweest. Niet alleen aan verschillende middelen maar ook aan dwangmatig gokken. Zijn actieve verslavingen hebben ons veel pijn gedaan. Niet alleen in mijn leven als vrouw en in het leven van mijn dochter maar ook in het leven van zijn moeder. Gelukkig is hij inmiddels een aantal jaren clean en heeft hij een fijne relatie met mij, met zijn dochter en zijn moeder. Het is dus echt mogelijk. Zelfs na meer dan 30 klinische opnamen over de hele wereld.

Ooit heb ik het besluit moeten maken dat het beter was dat hij zijn dochter (tijdelijk) niet meer mocht zien. Dit was een enorm moeilijke beslissing voor mij die enorm veel schuldgevoelens bij mij triggerde. Bij hem veroorzaakte het boosheid en veel onbegrip naar mij. Zij dochter wilde hem niet meer zien omdat dit haar teveel pijn deed. Desalniettemin nu jaren later vertelt hij hoe mijn besluit een ommekeer is geweest in zijn herstel. Het was precies wat hij nodig had ook al voelde dit toen niet zo.

Mocht je na de videoserie behoefte hebben aan ondersteuning dan kun je een gratis sparringsessie met mij aanvragen. Ik kijk dan graag met je mee wat jij aan ondersteuning nodig hebt.

Ook hoor ik graag van je of mijn tips je iets hebben gebracht. 

Realiseer je dat je niet alleen bent en dat ook niet hoeft te zijn. Er zijn duizenden volwassenen en kinderen in Nederland die dagelijks lijden onder de verslaving van een ander.

Liefs,
Claudia

PS; volg me op Instagram of Facebook voor meer inspiratie.

Instagram

Facebook

Youtube

Laat hieronder je naam en je emailadres achter en we sturen je meteen naar de pagina met de eerste video.

X