Innerlijke ouders
Claudia Krumme

Claudia Krumme

De kracht van de innerlijke ouders

Naar aanleiding van de 5 stappenmethode die ik vorige week met je gedeeld heb geef ik je deze week een meditatie cadeau. Deze meditatie kan je ondersteunen bij het contact maken met de innerlijke vader en moeder in jou.

Een liefdevolle, innerlijke vader of moeder kun je inzetten wanneer je geconfronteerd wordt met gevoelens van afwijzing, eenzaamheid, boosheid of andere gevoelens waar je last van hebt. Deze gevoelens komen van je innerlijk kind. Voor een aantal lezers zal dit concept heel duidelijk zijn maar voor anderen klinkt het best zweverig. Ik zal proberen dit concept wat concreter te maken.

Iedereen heeft een innerlijk kind. Het innerlijk kind is het kleine meisje of het kleine jongetje in jou. Het is een samenballing van jou als kind op verschillende leeftijden met alle ervaringen die het op al die leeftijden heeft opgedaan, zowel fijne als nare ervaringen.

Het feit dat we geen kind meer zijn, wil niet zeggen dat we ons vanbinnen niet meer een kind kunnen voelen. Je merkt vaak aan de hevigheid van je reactie, soms door een kleine aanleiding dat het innerlijk kind in je naar boven is gekomen.

Op deze momenten kan het volwassen deel in jezelf op verschillende manieren voor je zorgen en je helpen jezelf te geven wat je nodig hebt. Soms is dit zachtheid, zorgzaamheid, compassie of kwetsbaarheid, eigenschappen van je innerlijke moeder. Andere keren is het daadkracht, oplossingsgerichtheid en gefocust zijn, eigenschappen van je innerlijke vader. Ook al heb je zelf misschien geen liefdevolle vader of moeder gehad, je innerlijke vader of moeder mag je zelf vormgeven. Wat is de zorg die je graag had willen krijgen als kind? Hoe zou jouw liefdevolle vader of moeder eruit moeten zien?

Voel, ontwikkel, ervaar en heb jezelf lief…..

Voel je al langer dat je aan de slag wilt met het doorbreken van je ongezonde relatiepatronen maar weet je niet hoe? Bekijk dan de volgende mogelijkheden en zet een eerste stap.

De eerste stap die je kunt zetten:

Het boek van leed naar liefde

Gratis webinar relatieverslaving codependentie

Ga je liever fysiek aan de slag d.m.v. bewust verbonden ademwerk?  Schrijf je dan in voor de wekelijkse online ademsessie. Iedere donderdagavond van 19:30 tot 21:30 en iedere vrijdag van 10:00 tot 11:30.  

Kosten online verbonden ademsessie via Zoom, 24,95 euro.

Heb je het boek al gelezen, het webinar al gezien of de workshop al gevolgd dan ben je er mogelijk klaar voor om wat meer de diepte in te gaan?

Bekijk dan eens één van deze trajecten

Het is en blijft mijn missie om herstel en heling voor iedereen mogelijk te maken.Vraag een gratis sparringsessie aan om samen te onderzoeken wat voor jou het meest passend is? De groep van 5 juni is vol maar 25 juni start de volgende groep

Claudia
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on print
Share on email

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Claudia-avatar

Claudia is ervaringsdeskundige. Ze is succesvol hersteld van verslavingen en helpt vrouwen met vergelijkbare problemen hun leven weer op orde te krijgen. Ze is geboren en opgegroeid  in Amsterdam. Al vanaf jonge leeftijd was ze geïnteresseerd in de drijfveren van de mens. Waarom doen we wat we doen?! En waarom doen we soms niet wat we eigenlijk diep van binnen zouden willen doen?! 

Heb je het gevoel dat wat je leest over jou gaat? Wil je niets meer missen?

Meld je aan en ontvang regelmatig mijn artikelen en video’s in je mailbox. Dat houdt je wakker, scherp en is een duwtje in de goede richting…

Verder op mijn weblog...

X