Valse hoop
Claudia Krumme

Claudia Krumme

Podcast 5 stappen methode van leed naar liefde

De 5 stappenmethode van leed naar liefde.

er zijn verschillende methoden om te werken met en te zorgen voor je innerlijk kind. een van die methoden is de vijfstappen methode, waarmee je in vijf stappen je verslavende relatiepatronen gaat doorbreken. Hierbij ga je je overlevingsstrategie ontmantelen en vanuit het volwassen autonome zelf je innerlijk kind geven wat het nodig heeft. Je stelt jezelf vragen en maakt contact met je onderliggende gevoelens, en hierdoor als vanzelf met het innerlijk kind en zijn of haar pijn. in dit proces ontkoppel je de pijn van het hier en nu en verbind je deze aan de pijn die je in het verleden hebt gevoeld. Doordat je vanuit je volwassen autonome zelf contact maakt met die ervaringen die ervoor zorgen dat je terugvalt in het aanpassen, pleasen, conrolegedrag, verantwoordelijkheden overnemen of overmatig zorgen voor een ander (codependent gedrag), kun je anders gaan kijken naar de situatie in het hier en nu. Zo krijg je de kans om op een andere manier, een liefdevollere manier, te reageren. Vaak zijn aan pijnlijke ervaringen in je jeugd belemmerende overtuigingen gekoppeld zoals;

‘ik kan het niet’ ‘ik ben niet oké’ of ‘ik doe er niet toe’

Door contact te maken met wat er is gebeurd in je kindertijd kun je je ervan bewust worden dat je oude overtuigingen en gevoelens die je met je meedraagt, ervoor zorgen dat je je als volwassene vanuit deze oude overtuigingen en gevoelens gedraagt. Vanuit je volwassen bewustzijn kun je deze patronen en gevoelens vervolgens herkennen, doorvoelen en loslaten, zodat je vanuit liefde voor jezelf in een relatie met een ander kunt zijn, zonder jezelf te verliezen. Het is niet de bedoeling dat je in het verleden blijft hangen, maar juist dat je met je volwassen lichaam je kindgevoelens alsnog doorvoelt, integreert en loslaat.

Beluister hier de podcast

Voel je al langer dat je aan de slag wilt met het doorbreken van je ongezonde relatiepatronen maar weet je niet hoe? Bekijk dan de volgende mogelijkheden en zet een eerste stap.

De eerste stap die je kunt zetten:

Het boek van leed naar liefde

Gratis webinar relatieverslaving codependentie

Ga je liever fysiek aan de slag d.m.v. bewust verbonden ademwerk?  Schrijf je dan in voor de wekelijkse online ademsessie. Iedere donderdagavond van 19:30 tot 21:30 en iedere vrijdag van 10:00 tot 11:30.  

Kosten online verbonden ademsessie via Zoom, 24,95 euro.

Heb je het boek al gelezen, het webinar al gezien of de workshop al gevolgd dan ben je er mogelijk klaar voor om wat meer de diepte in te gaan?

Bekijk dan eens één van deze trajecten

Het is en blijft mijn missie om herstel en heling voor iedereen mogelijk te maken.Vraag een gratis sparringsessie aan om samen te onderzoeken wat voor jou het meest passend is? De groep van 5 juni is vol maar 25 juni start de volgende groep

Claudia
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on print
Share on email

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Claudia-avatar

Claudia is ervaringsdeskundige. Ze is succesvol hersteld van verslavingen en helpt vrouwen met vergelijkbare problemen hun leven weer op orde te krijgen. Ze is geboren en opgegroeid  in Amsterdam. Al vanaf jonge leeftijd was ze geïnteresseerd in de drijfveren van de mens. Waarom doen we wat we doen?! En waarom doen we soms niet wat we eigenlijk diep van binnen zouden willen doen?! 

Heb je het gevoel dat wat je leest over jou gaat? Wil je niets meer missen?

Meld je aan en ontvang regelmatig mijn artikelen en video’s in je mailbox. Dat houdt je wakker, scherp en is een duwtje in de goede richting…

Verder op mijn weblog...

X