Binding verbinding
Claudia Krumme

Claudia Krumme

Van binding naar verbinding

Afscheid nemen van verslavende relaties en gezonde relaties omarmen

Op dit moment ben ik bezig met het schrijven van een boek dat jouw route naar herstel en heling van relatieverslaving en codependentie kan zijn. ‘Van Leed naar Liefde’ gaat over verslavende relaties, overafhankelijkheid, verlatingsangst, bindingsangst, overlevingsmechanismen, innerlijk kind werk, en Transformational Breath®.

Naar aanleiding van het schrijven van dit boek heb ik de 10 fasen van herstel opnieuw geordend. Het zijn er nu 15 en er zijn daarnaast 10 stappen. De komende tijd licht ik er hier een aantal van uit in een blog. Vandaag Fase 1: Afscheid nemen van verslavende relaties en gezonde relaties omarmen.

Deze fase kan de eerste zijn in je proces maar ook de laatste, afhankelijk van waar jij staat. Misschien begin jij met het loslaten van je relatie om van daaruit de rest van de fasen te doorlopen, misschien ook is het afscheid nemen van je relatie juist het eindresultaat van je proces.  Hoe het voor jou ook zit, het is altijd goed je te beseffen waar je relatie op gebaseerd is. Ga je vanuit angst de onvrije binding aan of verbind je je uit liefde in vrijheid?

Binding: onvrijheid en angst

Een relatie die gebaseerd is op binding heeft zijn wortels in de strategieën die je als kind hebt ontwikkeld als antwoord op een onveilige jeugd. Je relatie kent hoge pieken en diepe dalen, maar noch jij, noch je partner laten zich zien in kwetsbaarheid.

Uit angst voor afwijzing en verlating durven jullie niet je ware zelf aan elkaar te tonen, waardoor er ook geen sprake is van wederkerigheid en echte verbinding. Het contact voelt leeg en hol en je kunt je eenzaam voelen in de relatie.

Binding is gebaseerd op angst en het vermijden van werkelijke intimiteit. Je benadert de ander vanuit een vals zelf en vanuit vaststaande overtuigingen. Je wilt versmelten met de ander, er ontstaat verstrengeling en beide voelen jullie je onvrij

Hoe herken je een relatie uit binding?

 • Jij of de ander kan niet zichzelf zijn. Voor bepaalde meningen, gevoelens of gedrag is geen plek. Misschien mag jij van je partner niet alleen uit, misschien mag je partner van jou anderen niet aantrekkelijk vinden.
 • Je voelt onvrede of onrust. Het is nooit zoals jij dat wil tussen jullie en je focust je op wat er allemaal mis is. Je probeert dit te fixen door jezelf te veranderen, of door je partner te willen veranderen, maar je bereikt nooit het doel dat je voor ogen hebt.
 • Je partner voelt als je rots in de branding, of jij voelt je juist de redder van je partner. Het is altijd dezelfde persoon die de sterkere is, die de ander troost en geruststelt. Als een van jullie uit deze vaste rolverdeling stapt, voelt de ander zich bedreigd.
 • Je bent bij elkaar vanwege je geloof in het perfecte plaatje. Voldoet de relatie niet aan dit plaatje dan probeer je uit alle macht je relatie te veranderen. Het aanvaarden van de relatie zoals die werkelijk is, is ondenkbaar.

Verbinding: vrijheid en liefde

Een relatie die gebaseerd is op verbinding staat stevig verankerd in het hier en nu. Je relatie is gelijkmatig en diepgaand, kindpijnen die naar boven komen projecteer je niet op de ander, maar je draagt er zelf zorg voor.

Jij en je partner zijn je ware zelf in deze relatie. Jullie zijn niet bang om afgewezen te worden als je jezelf bent in het contact en juist hierdoor ontstaat de diepere verbinding. Jullie relatie voelt vol en rijk en je weet je altijd verbonden met elkaar.

Beiden zijn jullie beschikbaar voor ware intimiteit en jullie zijn bereid je hiervoor kwetsbaar op te stellen. Je wilt de ander zien en kennen en tegelijkertijd blijf je jezelf. Zo ontstaat er tussen jullie een verbinding in vrijheid.

Hoe herken je een relatie in verbinding?

 • Je kunt volledig jezelf zijn en je partner ook. Natuurlijk zijn jullie het soms met elkaar oneens, maar daar is ruimte voor. Doordat jullie allebei goed weten wie je bent en wat je wilt, voelen verschillen tussen jullie niet bedreigend.
 • Je voelt rust en vrede over je relatie, ook al hebben jullie soms ruzie. Een ruzie concentreert zich op kwesties in het hier en nu en jullie nemen beiden zelf de verantwoordelijkheid voor jullie gekwetstste kind.
 • Je partner en jij zijn gelijkwaardig aan elkaar, de ene keer steun jij je partner de andere keer steunt je partner jou. Wie wie steunt hangt af van de situatie en niet van een vaste rolverdeling tussen jullie.
 • Jullie zijn bij elkaar omdat dit is wat jullie nu willen. Mocht dat in de toekomst veranderen, bijvoorbeeld doordat jullie verlangens te veel uiteen lopen, dan is dat weliswaar verdrietig, maar geen reden om te proberen de ander te veranderen. Jullie kunnen elkaar dan in liefde loslaten.

Hoe zit het met jouw relatie: blijf je bij je partner vanuit onvrijheid en binding, of zijn jullie in vrijheid de verbinding aangegaan?

 

Wil je op weg naar gezonde relaties die vanuit de verbinding vreugde en liefde brengen?

Dan is het zomerpakket 2019 echt iets voor jou: alle webinars en masterclasses uit de challenges van het afgelopen jaar, inclusief meditaties en downloads.

Focus op je verlangens, laat oude relatiepatronen los en stoom jezelf deze zomer nog klaar om gezonde relaties in je leven toe te laten!

Bestel het pakket nu

 

Liever live aan de slag met gezonde relaties?

Doe mee met de workshop Relatieverslaving op vrijdag 2 augustus 

Of kom naar mijn event ‘Van Leed naar Liefde’ op vrijdag 15 november.
Hier presenteer ik ook mijn boek over relatieverslaving en codependentie en natuurlijk krijg je een exemplaar cadeau!

Claudia
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on print
Share on email

2 reacties op “Van binding naar verbinding”

 1. Hallo, ik ben hier om te getuigen van een betrouwbare en competente profeet, sommigen geloven misschien dat ik hem kwam adverteren, ja, ik accepteer het, omdat hij het des te meer verdient omdat hij erin slaagde om mijn liefste wens in minder dan een maand realiseren. Het is bijna 4 jaar geleden dat ik een eenzaam leven leidde met mijn drie kinderen onder mijn hoede, omdat mijn man het huis verliet, overtuigde om elders een betere vrouw te vinden, ik was zo gefrustreerd vanwege deze ervaring dat dus ik kwam de profeet Douglas tegen. een vrouw die haar man 2 jaar op internet heeft achtergelaten, ik zei net tegen mezelf dat het mijn tijd van verlossing was en dat ik deze informatie goed moest gebruiken, dus ik heb haar contacten gekopieerd en contact opgenomen, het komt van vertel me dat hij niet bang hoeft te zijn dat hij een liefdesbetovering op mijn man uitspreekt, zodat hij weer van me kan houden zoals hij eerder deed. de profeet vertelde me wat ik moest doen en ik was verplicht hem te beantwoorden en ik gehoorzaamde hem eenvoudigweg. De instructies die de profeet me gaf, verbaasden me zo erg dat ik op mijn deur en hier smeekte mijn knielende man dat ik hem vergeef dat hij geen reden had vanwege frustraties. en de kinderen hebben het geaccepteerd en ev Alles is in orde, ik ben altijd verrast en verrast dat er nog steeds mensen van vertrouwen op internet zijn als je vandaag de hulp van de profeet Jacob Douglas wilt, jij kan op een van de volgende manieren contact met hem opnemen
  E-mail: ultimatesolutionspellcaster@gmail.com
  Whatsapp-nummer: +2348050676586

 2. Ik heb online interessante verhalen gelezen over hoe sommige verbroken relaties zijn gerepareerd door krachtige magische spellcasters. Ik dacht dat het allemaal leugens waren totdat ik soortgelijke problemen had in mijn relatie met mijn man met wie ik al heel lang getrouwd ben. 7 jaar oud en we werden gezegend met twee kinderen, ik was verrast toen hij thuiskwam met een andere vrouw die me meedeelde dat hij zonder reden moe van me was, ik probeerde hem te vragen wat de probleem mijn woorden vielen op dove oren, ik moet het verplaatsen omdat ik de pijn niet kan verdragen om een ??andere vrouw op hetzelfde dak met mij te zien, ik was verwoest en diepbedroefd tijdens deze periode moet mijn vriend op de hoogte brengen van mijn ervaring, ze zei me niet te vrezen dat mijn man bij me terug zou komen. Ik vroeg me af hoe dat mogelijk zou zijn, ze vertelde me dat ze me een profeet, Jacob Douglas, ging voorstellen. wie is een zeer krachtige caster. In het begin twijfelde ik omdat ik zulke dingen niet geloofde, ik handelde niet en hij vertelde me wat ik moest doen en ik dwong en deed wat hij me vroeg om dat te doen, vertelde hij me ook dat dit een uitgemaakte zaak was, dat ik me geen zorgen hoefde te maken dat mijn man me zou bellen of een bericht zou sturen en in de komende 72 uur om vergeving zou smeken tot mijn verbazing belde mijn man me de volgende dag en begon te huilen dat ik hem moest vergeven dat hij tot dat moment niet bij zijn gezond verstand was gebleven. Ik ben altijd verbaasd over dit grote wonder dat zich in mijn leven heeft voorgedaan. mijn leven, mijn man en onze twee kinderen zijn samen en we zijn meer dan ooit blij als iemand zo’n probleem in je relatie ervaart, je kunt contact opnemen met deze geweldige caster op ultimatesolutionspellcaster@gmail.com of op Whatsapp op +2348050676586

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Claudia-avatar

Claudia is ervaringsdeskundige. Ze is succesvol hersteld van verslavingen en helpt vrouwen met vergelijkbare problemen hun leven weer op orde te krijgen. Ze is geboren en opgegroeid  in Amsterdam. Al vanaf jonge leeftijd was ze geïnteresseerd in de drijfveren van de mens. Waarom doen we wat we doen?! En waarom doen we soms niet wat we eigenlijk diep van binnen zouden willen doen?! 

Heb je het gevoel dat wat je leest over jou gaat? Wil je niets meer missen?

Meld je aan en ontvang regelmatig mijn artikelen en video’s in je mailbox. Dat houdt je wakker, scherp en is een duwtje in de goede richting…

Verder op mijn weblog...

HET BOEK'VAN LEED NAAR LIEFDE'

Van liefde die pijn doet naar liefde die gelukkig maakt: 
dit boek is voor iedereen die meer pijn dan vreugde ervaart in (liefdes)relaties.

JA IK WIL DIT BOEK!
X